Обожавам това, което правя! Брезнинчанката Радостина Костова стана ЛОГОПЕД НА ГОДИНАТА

Брезничанка завоюва престижното отличие в първите годишни награди „Логопед на годината“ 2023, организирани от платформата „Логопедия.БГ“.

Доктор Радостина Костова от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград получи сертификат за първо място и статуетка в категорията „Индивидуални номинации“ – София област.

Това е най-голямата награда, която съм получавала до този момент за работата си, съобщи за БТА младата докторантка. Да знаеш, че хората са оценили труда ти е нещо безценно, което не може да се сравни с нищо друго. Обожавам това, което правя всеки ден и се чувствам истински щастлива, когато виждам усмивките на лицата на хората, коментира носителката на приза. Тя каза още, че номинацията ѝ в първите годишни награди „Логопед на годината“ 2023, е по предложение на нейни студенти и приятели, както и на родители на деца, с които е работила.

Когато разбрах, че съм спечелила подкрепата на толкова много хора и съм на първо място, не можах да повярвам. В мен бушуваха толкова силни емоции. Осъзнах какво се случва едва когато телефона ми не спираше да звъни и получавах непрестанни известия и съобщения в социалните мрежи. Приятели, колеги, родители, клиенти и съграждани не спираха да ми пожелават успех в начинанията и да ме поздравяват за наградата. Някои съобщения ме трогнаха много, допълни Радостина.

С това престижно отличие логопедът затвърждава позицията си на водещ специалист в областта на диагностиката, консултирането, терапевтирането и стимулирането на всички видове езиково-говорни, психо-моторни, социално-емоционални познавателни и поведенчески дефицити в детското развитие.

В момента Радостина е асистент в катедра „Логопедия“ на Югозападния университет (ЮЗУ) „Неофит Рилски“ Благоевград и собственик на Логопедичен център „Брезина“ в Перник.

През тази година предстои тя да издаде и първата си книга, в която ще бъдат представени резултатите, които е получила от научното изследване, подготвено по време на докторантурата ѝ.

Коментари

коментара