Квартал ИЗТОК събра 2 244 лева от мартеници в помощ на болната Мартина

2 244,00 лева са събраните средства от четвъртия конкурс „Баба Марта“ организиран от Кметство Изток.

Над 200 мартеници бяха изработени от деца и ученици от територията на кметство Изток за четвъртия Конкурс „Баба Марта „. Мартениците бяха продадени благотворително в ДГ N11 „Знаме на мира „. Събраните средства в размер на 2 244,00 лв. бяха преведени в сметката на Мартина Маринова Иванова – детенце от квартала с диагноза ДЦП – спастична диплегия, нуждаеща се от лечение в чужбина.

В конкурса участваха:
ДГ N4 „Чуден свят“, ДГ N3 „Пролетен цвят „, ДГ N6 „Българче „, ДГ N11 „Знаме на мира „, XIII Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“; X ОУ „Алеко Константинов“; XI ОУ „Елин Пелин“; ГПЧЕ „Симеон Радев“ и ТПГ „Мария Кюри“.

„Скъпи деца, ученици, учители и родители, благодаря Ви за участието в конкурса! Заедно можем да дадем сили и енергия Мартина да се усмихва още повече и да бъде едно щастливо дете. Вярвам, че хубавото предстои и малката Марти ще може да тича на воля. Нека продължим да даваме пример с добрите си дела!
Нашият мартенски конкурс винаги е насочен към благотворителни каузи. През 2020 година изработените мартеници и рисунки бяха подарени на хора с увреждания от кметство Изток. А през 2021 година те бяха подарени на медицинските центрове на територията на кметство Изток в знак на уважение за положените грижи и всеотдайността на медицинските служители. През 2022 г. всички заедно се обединихме в подкрепа на Стиви“, заяви кметът на кметство Изток, инж. Десислава Стоянова.

Коментари

коментара