ПРОИЗШЕСТВИЕ в Брезнишко: Пиян шофьор причини катастрофа и избяга

Бързи производства за шофиране на автомобили след употреба на алкохол за започнати в Брезник и Перник.

На 10 март, около 12, 40 ч. е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие в брезнишкото с. Непразненци без пострадали и загинали. Виновният водач напуснал местопроизшествието. Служители от РУ – Брезник предприели издирвателни действия в резултат на които на пътя при с. Бегуновци бил спрян и задържан беглеца – 47-годишен мъж от гр. Силистра.

При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 80 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

С 1, 79 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Ауди“ 39-годишен столичанин. Мъжът бил проверен на 11 март на пътен възел „Марина бара“ в Перник. Дал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч.

Вчера през нощта около 01, 00 ч., на кръстовището на улиците „Батак“ и „Одрин“ в гр. Перник бил проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 24-годишен перничанин. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 1, 28 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

33-годишен мъж от гр. Кула е задържан за управление на лек автомобил „Тойота“ след употреба на наркотични вещества. Колата била проверена на 12 март, около 14, 50 ч. в земенското село Калотинци. При изпробване на водача с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. Образувано е бързо производство и работата продължава.

20-годишен трънчанин е управлявал АТВ без книжка, без технически преглед и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Младежът бил проверен вчера, около обяд в крайграничния град. Съставени са му два акта за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане и е започнато бързо производство за управление на моторно превозно средство без свидетелство, което му било отнето временно.

Коментари

коментара