НЕ БИЛ РАЗПИТАН НИТО ЕДИН ПЕРНИЧАНИН: Близките на изчезналия по СУРВА в Перник Емил Боев обвиниха полицията в бездействие

Повече от месец няма и следа от изчезналия в Перник Емил Боев. 25-годишният мъж последно е забелязан на фестивала „Сурва“ в събота – 28 януари.

По думите на майката Иванка Стоянова полицията не съдейства на семейството, като не провежда разпити, нито пък дава информация на близките на Емил.

„Не изглежда както по снимките, може би е много по-слаб, с къса коса. Притеснени сме. Обмисляме всякакви варианти. Може да е паднал и да е изгубил паметта си. Може да не знае кой е. Той има документи, но може да са изгубени. Никой няма информация за него, дори и полицията. Казват, че нямат следа“, разказа Стоянова пред Нова тв.

Семейството не е получило и записи от камери. Полицията им казала, че са прегледани, но не са открили нищо. На 39 ден от изчезването на младежа обаче се оказва, че има къща, чиито охранителни камери не са били изискани от полицията, твърди майката. С близките на изчезналия Емил се свързва жена – собственичка на имота, която е запазила записите от охранителните камери и е категорична, че полицията не ги е преглеждала. Затова ги изпраща на бащата на Емил. За съжаление те също не помогнали на близките на изчезналия млад мъж да хванат следите му.

„След като от тази къща не са прегледани камерите, ние не можем да сме сигурни, че са прегледани останалите камери“, казва майката.

По думите й полицията не е разпитала и нито един перничанин. Разпитани са само семейството и хората, с които Емил е бил във вечерта на изчезването.

Майката призова, ако синът й е отвлечен, да бъде върнат, затова семейството обяви и парична награда от 100 000 лв. „Ако някой го е взел, нека не се страхува да го върне. Ние ще си поемем детето в каквото и здравословно състояние да е. Само да е жив“, апелира Стоянова.

Заради липсата на следи близките на Емил Боев настояват да бъдат проведени повече разпити, както и да бъдат пуснати водолази, които да претърсят язовирите в района. От МВР, казаха, че не са спирали търсено, че продължават издирвателните действия и разпити на хора.

Междувременно съботно-неделните обходи, които организира по-големият брат на изчезналия Емил, също продължават./dir.bg