Прогнозата на ПИК за изборите в Перник: Перничани все още помнят добрините на Бойко Борисов, който помогна на кмета от БСП Станислав Владимиров за справянето с водната криза. Засега това дава преднина на Георг Георгиев пред Бойко Рашков

Кой ще спечели изборите – ГЕРБ или ПП-ДБ? Около тази интрига ще се върти предизборната кампания за вота на 2 април. Сайта ПИК направи прогнози по области. Публикуваме тази за Перник и София:

МИР 14 Перник – Перник до този момент беше сред най-утвърдените градове за ГЕРБ. Кирил Ананиев печелеше убедително изборите, но сега Борисов предпочете да сложи на негово място за водач кумеца си Георг Георгиев. Георг не е сред разпознаваемите лица на партията в областта и това реабилитира иначе недолюбвания водач на ПП-ДБ Бойко Рашков. Перничани обаче все още помнят добрините на Борисов, който помогна на кмета от БСП Станислав Владимиров за справянето с водната криза. Засега това дава преднина на Георг Георгиев пред Бойко Рашков.

МИР 23 София град – сигурна победа за ПП-ДБ. Кирил Петков се изправя срещу Румен Христов. ГЕРБ не предприе промени в листата си, въпреки че загуби тежко в района на миналите избори. Сега Борисов ще трябва да е доволен, ако не загуби с двуцифрен резултат.

МИР 24 София град – ГЕРБ изправя Тома Биков срещу Христо Иванов. Отново без съществени промени в листата, въпреки че ГЕРБ падна на миналите избори. Битката на Биков ще е за достойна загуба и смъкване на разликата с ПП-ДБ под 10%.

МИР 25 София град – Борисов ще има много трудната задача да надвие Ицо Хазарта. На миналия вот имаше 4% преднина, но сега в подкрепа на рапъра идват и близо 11-те процента на „Демократична България“. За успех на ГЕРБ ще е необходима активна кампания начело с Борисов. Такава тенденция обаче не се забелязва, след като лидерът на ГЕРБ дори не отиде да регистрира листата, на която е водач.

МИР 26 София област – друг сигурен район на ГЕРБ. Младен Маринов държи изкъсо структурите в областта, а след скандалите в ПП и отпадането на Александър Дунчев от листите, прогнозите са за категорична победа на Маринов.

Коментари

коментара