Безвъзмездно ДАРЕНИЕ на лекарства за Профилакториума прави Община Брезник, другите пернишки болници ОТКАЗАЛИ

Колаж: Снимки: Ивайло Иванов, zapadno.com

Общински съвет-Брезник прие да се извърши безмездно прехвърляне правото на собственост в полза на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник на движими вещи. Тези вещи представляват лекарствени продукти от склада на затворената преди година общинска аптека в град Брезник, пише сайтът Zapadno.com.

Лекарствените продукти ще се прехвърлят на специализираната болница в Перник известна като Профилакториума чрез дарение по реда на Закона за общинската собственост. Решението за това беше прието с 9 гласа “за” по време на извънредно заседание в първия ден на месец март. Към решението е включен опис на лекарствата от затворената в началото на месец април 2022 година общинска аптека. Стойността на лекарствата, които се даряват, е 12 900 лева и 12 стотинки. Тези лекарства са били предложени и на многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова” и Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник, но те са отказали дарението.

Аптеката затвори за клиенти след като управителят на общинското дружество, което я стопанисва, напусна длъжността. Община Брезник обяви конкурс за управител, но чрез него не успя да се намери кандидат за длъжността, припомня сайта на брезнинчани.

Коментари

коментара