Областният управител на Перник Л. Веселинов РАЗТЪРСИ ДЪРЖАВАТА: Язовир Студена може да прелее, министърът трябва да е на място, лицензът на ВиК Перник виси на косъм

Язовир „Студена” не прелива, но е пълен. Идват обаче дъждове и снегове. Това коментира в „Здравей, България” областният управител на Перник Людмил Веселинов, който обясни, че заедно с кмета на града, са изключително притеснени, защото водоемът приближава предела си.

От областната управа настояват да им бъде разрешено контролирано изпускане. „МОСВ има определени графици, които се спазват. Разпореждането е от МОСВ. Ние само можем да се притесняваме и да алармираме. Внимателно трябва да се следи нивото на язовира”, добави областният управител.

Според Веселинов министърът трябва да бъде на място постоянно. „Трябва да се дадат пари за почистване на коритата, ВиК дружеството трябва да работи професионално, а то е пълна катастрофа. Аз съм смутен от това дружество – лицензът му дори виси на косъм”, категоричен е той.

Областният управител поясни, че има няколко реки, които са с намалена проводимост. Поясни, че с писма е поискал да бъдат отпуснати средства за почистването на речните корита – до този момент обаче без резултат.

Коментари

коментара