Страхотни ДЮШ МИНЬОР на турнира Сандански Къп! От 10 пернишки отбора, 7 спечелиха КУПИ

Страхотен успех донесе Детско-юношеската школа на Миньор – Перник! Миньорци буквално помляха конкуренцията на международния турнир „Сандански Къп“ и се оказаха най-добре представилата се школа от първенството, разбра ZaPernik.com. 

10 отбора с жълто-черни фланелки от различни възрастови групи заминаха за турнира в град Сандански, който се проведе от 22 до 26-ти февруари. Всеки ден миньорци са играли мачове, а в някои случаи и по два мача на ден.

А резултатите вече са факт: Школата на Миньор Перник се прибра с ЧЕТИРИ ПЪРВИ места, ДВЕ ВТОРИ и ЕДНО ТРЕТО място.

Отборът на тренер Виктор Райчев, набор 2013 бе един от шампионите, който вдигна Купа.

Шампиони станаха и набор 2011г. предвождани от треньора Петър Анестиев.

Набор 2009г. от школата на Миньор – Перник са също шампиони в категорията си. Момчетата постигнаха титлата предвождани от треньора Георги Рошилков.

Четвъртата шампионска титла за перничани беше завоювана от набор 2007г. с треньор Румен Андонов.

Най-малките миньорци набор 2015г. бяха истинска актракция на турнира и се представиха изключително добре. От школата на Миньор споделят, че все повече деца от детските градини заявяват желание да ритат футбол, което е радващо за тях. Най-големият набор от школата на Миньор  участвал в турнира е набор 2006 година.

Сериозна подкрепа на турнира оказаха и родителите на момчетата, които от първия до последния ден не спряха да ги подкрепят. По трибуните тръгна и шегата, че Перник се е изнесъл в Сандански.

В традиционната надпревара участваха около 50 отбора от България и Северна Македония. За съжаление поради пандемията и войната в Украйна много отбори от Румъния, Молдова и Украйна и др. държави отказаха участие в тазгодишното издание.

Всички треньори са изключително доволни от представянето на своите момчета и смятат, че това е една много добра подготовка за предстоящите първенства. Юношите на „Миньор – Перник“  са били единствената представила се школа от град Перник на турнира.

От ръководството на школата изразиха съжаление, че заради стеклите се събития не са участвали повече отбори от други страни. Те се надяват скоро нещата да се нормализират, войната в Украйна да свърши и отново да посрещнат възпитаниците от украинските школи, които винаги са били достойни противници.

 

 

 

Коментари

коментара