Децата от клуб Металург НА ПОМОЩ на малката Мартина, раздават мартенички в Перник

Голямото семейство на Академия Металург се обединява в помощ на талисманчето си  – малката Мартина. Тази събота и неделя (25 -26 .02 ) децата от Академията са пред входовете на хипермаркетите Фантастико, Кауфланд – ж.к. Изток и Кауфланд – център, гр. Перник.

Те ще подаряват мартенички на всички, които искат да окажат подкрепа на Марти. В момента се провежда кампания за набиране на средства за това слънчево дете, за да може то да тича с приятелите си, съобщават до ZaPerniк от клуб „Металург“.

Припомняме, че в подобна акция момчетата от клруба се включиха в подкрепа на своя приятел  – малкият футболист Стиви, който успя да събере средства за лечението си.

Днес се организира и благотворителен мач м подкрепа на момиченцето. ФК Металург Перник ще дари събраните пари от членските карти до момента, както преди и по време на мача на стадиона ще има кутия за дарение, казват от клуба.

Мартина е усмихната, умна, лъчезарна, игрива и обичлива като всички 5 годишни деца. Но тя е родена преждевременно и в следствие на това получава кръвоизлив в мозъка, чиито последствия са нарушаване на двигателните функции и на година и половина и поставиха диагноза ДЦП -спастична диплегия. От шест месечна възраст Мартина ежедневно посещава рехабилитации. На 3 годишна възраст и беше направена операция за отпускане на мускулите на краката. Въпреки всички тези усилия и напредъка, който постигнахме, тя все още не може да ходи самостоятелно.

Надежда, обаче има! Направихме консултации с д-р Парк от детската болница в Сейнт Луис, САЩ и според него вероятността тя да бъде самостоятелна е много голяма. Имаме насрочена неврологична операция през месец Август 2023г., при която ще бъдат прекъснати нервите, подаващи грешни сигнали към мозъка. Сумата за тази операция и съпътстващите разходи е 130 000 лв. и е непосилна за семейството ни.
Моля ви, помогнете ни да подсигурим щастливо детство за Мартина, изпълнено със смях и игри! – съобщават близките на момиченцето.

Ако искате да помогнете:

Банкова сметка: BG62UBBS80021069320740
Титуляр : Мартина Мартинова Иванова
PayPal: [email protected]

Коментари

коментара