Силен турнир и оспорвани битки в Перник! Калоян и Данимир от клуб МИНЬОР – най-добри състезатели в турнира по борба „Николай Георгиев – Кимбата“ в Перник

164 млади борци от България, Гърция, Северна Македония, Румъния и Сърбия се бориха за медалите на второто издание на турнира „Николай Георгиев – Кимбата“ в Перник.

Надпреварата бе за деца, момчета и кадети в класическия стил. На тепиха излязоха таланти от 26 клуба в страната и чужбина. Схватките изгледаха много шампиони и медалисти от големи първенства – Едмонд Назарян, Янко Шопов, Явор Янакиев, Александър Костадинов, Елица Янкова, Валентин Райчев.

За най-резултатен състезател на турнира бе обявен Калоян Борисов, триумфирал при 41-килограмовите във възраст „момчета“. А наградата за най-техничен грабна Данимир Йорданов, който стана първи в категория „момчета“ до 38 кг. И двамата млади борци са представители на местния клуб „Миньор“.

Гост на събитието бе и секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, който пожела успех на всички състезатели. „Искам да пожелая на младите ни спортисти да наследят спортния хъс и таланта на Иво Ангелов и Боян Радев, за да се гордее Перник с още повече шампиони в класическата борба“, каза още Жлябинков.

Турнирът бе организиран от световния и европейски шампион Иво Ангелов и приятели на Кимбата със съдействието на община Перник .

„Тази година турнирът беше много силен, имаше оспорвани битки, изпъстрени с емоции и това много ме радва“, каза Иво Ангелов. Миналата година заради пандемията състезанието беше само със състезатели от България, а година по-късно вече имаме интерес от 4 съседни страни. Надявам се традицията на продължи и догодина да имаме двойно повече участници“, каза още шампионът.

Коментари

коментара