ЗА 30 БОНА: Директорски кабинет става зала за физиотерапия в Профилакториума на Перник

Нова зала за физиотерапия ще бъде изградена в Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник. За целта ще бъде преустроен бившият директорски кабинет, съобщи управителят на здравното заведение Емил Ненков.

Помещението, което сега се използва като зала за физиотерапия е малко по площ и не позволява обслужването на повече пациенти едновременно. Кабинките също са с малки размери.

Преустройството на бъдещата зала ще струва 30 000 лв. без ДДС.

Ремонтът включва монтаж на окачен таван с цел намаляване височината на помещението, която е над 4 м., подмяна на врати и прозорци, нова подова настилка, както и изграждането на 7 ПВЦ кабинки. В залата ще бъде преместена цялата налична физиотерапевтична апаратура. Към момента голяма част от апаратите за физиотерапия са заменени с нови. Планира се да бъдат закупени високоинтензивен магнит и високоинтензивен лазер.

Това е поредното обновяване на материално-техническата база в лечебното заведение. В началото на тази година бяха закупени апарат за изследване на пълна кръвна картина и 20 ортопедични болнични легла за втория етаж. Предстои закупуването на нови легла за стаите на първия етаж в болницата./ БНР

Коментари

коментара