ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ВОДА: Перничани живеят КАТО ИНДИАНЦИ заради незаконен водопровод

Близо две години без течаща вода вкъщи. Така живеят няколко семейства от Перник, които са подавали множество сигнали до институциите.

В дома на Сава Стаменов от пернишкия квартал “Радина чешма” чешмите са сухи, а за миене, готвене и пране ползват вода от бутилки и бидони.

“Като индианци, ние сме още в каменната ера”, каза Сава Стаменов.

Според него безводието е свързано със строежа на една от новите сгради в района.

“Първият незаконен водопровод, който започва да се прави, прекъсва водоподаването, което го имаме от 2004 г., за да обезпечат една сграда”, обясни Стаменов.

От ВиК Перник отричат.

„Тази сграда не е вързана изобщо с тоя водопровод. Вътре в местата, където минава водопроводът има някакво запушване и за това не можем да подадем вода”, смята Емил Пейчинов от ВиК Перник.

“Не ви ли е срам. Вие сте безочливи хора, посегнахте на водата. Това Господ само може да го направи, не вие”, каза Стаменов.

Наред с жалбите към различни институции, Сава се обръща и към министъра на регионалното развитие – по това време Гроздан Караджов.

“Отивайки при министър Караджов, показвайки му документите, се обади на директора на ВиК. И му каза: „В събота не идеш ли да ги закачиш, в понеделник не си ходи в кабинета“. Аз докато дойда от София тук бяха дошли камион, багер, работници”,  добави Стаменов.

След обаждането, ВиК Перник изгражда нов водопровод, но без изготвен проект. Водата потича, но водопроводът е спрян от ДНСК, защото е незаконен.

“И ние го направихме по най-добрия начин, за да го отстраним. Може на вас да се казва, че е незаконен, а за мен е авариен”, добави Пейчинов.

От ДНСК потвърждават, че към днешна дата глобата в размер на 5000 лв. не е платена. Все още няма одобрен проект за нов водопровод, а докато това се случи, Стаменов и неговите съседи ще продължат да разчитат на бидоните./ бТВ.

Коментари

коментара