Две кражби и един надрусан шофьор за денонощие в Перник: Жена отмъкна 730 лв. от пенсионерка по време на пазар

Две кражби и един надрусан шофьор за денонощие в Перник

39-годишна от гр. Бойчиновци е автора на кражба на пари.

Вчера, във Второ РУ е подаден сигнал от 70-годишна перничанка, че са й откраднати 730 лева от портмоне, което е изпуснала при пазаруване в голям магазин в град Перник. Органите на реда предприели незабавни действия в резултат на които е установено, че парите са откраднати от 39-годишна жена от гр. Бойчиновци. Част от сумата е върната на потърпевшата.

Започнато е досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава под надзора на прокуратурата.

При друг сигнал за извършена кражба от територията на фирма в гр. Перник е задържан 41-годишен брезничанин, познат на органите на МВР. Мъжът откраднал метални предмети, който издал в пункт за вторични суровини. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и работата продължава.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества е започнато от служители на Първо РУ.

Тази нощ, около 02, 45 ч. в пернишкия кв. „Димова махала“ бил проверен лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 46-годишен мъж от областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за кокаин. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.