Поетеса от Перник с ПЪРВА НАГРАДА в град Силистра

Перничанка доказа за пореден път поетичния си талант и грабна първата награда на поетичен конкурс в град Силистра, посветен на любовтта и виното – „Любовта е пиянство или пиянство от любов“.

От общо 52 поетични творби, тази на перничанката София Тодорова Милева озаглавена „Расо“. София всъщност е родом от Хасково, но в момента живее в град Перник.

Журито на конкурса бе под председателството на професор Радослав Радев. Ето какво пише той за творбата на перничанката:

„Прекрасно стихотворение, което звучи като драма, следствие на това, че пълното отдаване на любовта е сменено от отрицанието, говоренето е обезмислило мълчанието. Неочаквано се случва в любовтта на да се изгуби святостта, а тръпката остава само една неразбираща голота, непосетена от лъча на надеждата. В крайна сметка когато героинята живее с греха, може да преживее ада, но когато излиза от него е по-добре да мисли за Господ“.

Визитка:

София Тодорова Милева е родена гр. Хасково. Завършила е българска филология в университет “Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Бургас. Започва да твори именно там, повлияна от преподавателите си по литература. Работи като учител по български език и литература, а през свободното си време пише поезия. Публикува в различни вестници и списания като “Ардински глас”, “Отвъд кориците”, “Везни”, “Знаци” и др., както и в различни алманаси за поезия. Автор е на стихосбирките “Грехопадение”, “102 минути” и “Събуди ме, когато”. Носител е на повече от 40 национални и международни награди за поезия.

Коментари

коментара