ОЩЕ ЕДНО МЯСТО В ПЕРНИК, където да дарите за бедстващите в Турция и Сирия: фоайето на зала ПАНОРАМА

БЧК – Перник с кампания за материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Даренията от граждани се приемат във фоайето на зала „Панорама” в работни дни от 10 до 17 часа

Представителството на Българския Червен Кръст в Перник започна от вчера приемането на хуманитарна помощ за подпомагане нуждите на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. В рамките на националната кампания на БЧК ще се събират нови стоки от първа необходимост, без хранителни и медицински продукти, независимо от техния дълъг срок на годност. Употребявани дрехи и стоки втора употреба също са изключени от списъка с дарения.

Перничани, които биха искали да предоставят своята материална помощ, могат да направят това в разкрития днес събирателен пункт – фоайето на зала „Панорама” в сградата на общинската и областната администрации. Работното време е от 10 до 17 часа в работни дни, като на този етап в почивните събота и неделя, дарителският пункт няма да работи.

Призивът е за предоставяне на нови и с етикети: одеяла и завивки, възглавници, спални комплекти, мъжки, дамски и детски обувки и дрехи, както и сапуни, шампоани, душ гел, мокри кърпи, самобръсначки, дамски превръзки, пасти и четки за зъби, тоалетна хартия в опаковки от 4 броя.

Фирмите могат да се включат и с дарения на семейни палатки, отоплителни уреди за палатки и с фенери и батерии.

 

Коментари

коментара