ПАЛАТКИ, СПАЛНИ ЧУВАЛИ, ХРАНА. Събират се помощи за бедстващите в Турция и Сирия в ГУМ, камионите тръгват в ПЕТЪК СУТРИНТА

Камиони с дарения за бедстващите в Турция и Сирия ще тръгнат от град София към град Одрин утре – петък сутринта. Това съобщи адвокатът от Перник Петър Петров. 

Петров се обърна към перничани, желаещи да помогнат, че даренията могат да бъдат оставяни в сградата на ГУМ в Перник, а утре сутринта те ще бъдат трансптортирани до София и оттам към предназначените зони. Даренията не е нужно да са нови, но да са запазени, годни за употреба.

Правят се опити провизиите да достигнат и до бедстващите хора в Сирия.

Палатки, спални чували и храна са най належащите към момента вещи за хората останали без дом.

Ето какво подробно съобщи Петър Петров, който е разговарял по въпроса със секретаря на главното мюфтийство в България: 

Току- що разговарях с Главния секретар на Главното мюфтийство в Република България г-н Джелал Фаик, който предостави следната информация:

1) Не е необходимо дрехите, одеалата, палатките и всички помощи да бъдат чисто нови, но помоли да не бъдат износени/ в негоден вид (за което и аз съм съгласен). Същите ще бъдат изпратени до гр. Одрин, където ще се извършва преглед относно годността им за употреба.

2) В петък са осигурени камиони от гр. София към гр. Одрин, така че е добре да се организираме и да можем да доставим даренията си в срок, ако искаме помощта ни да достигне своевременно. За гр. Перник можете да оставите Вашите дарения в ГУМ. В петък сутрин ще организираме транспорта им до гр. София.

3) Проблемът с помощта за Сирия е изключително сериозен и към момента не може да се гарантира, че изпратените помощи ще достигнат до там. Главното мюфтийство поема ангажимент даренията да достигнат до буферната зона между Турция и Сирия и да направят всичко възможно да преминат границата. Ако не успеят, даренията ще бъдат разпределени в бедстващия турски район.

4) Най- необходими вещи- палатки, спални чували и храна.
Насреща съм за координация!

Коментари

коментара