Кой казва, че в Перник нямало добри лекари?

Много обичаме да се оплакваме от здравните грижи в Перник. И в много от случаите това е с пълно основание. Но в пернишката болница работят и хора – истински специалисти, за които Хипократовата клетва не е формалност, а морален Закон. 

Така е и за една перничанка, която се свърза със ZaPernik.com с желание да разкаже за две медицински лица от Перник, които са и дали не много, а всичко с отношението си и грижата си към нея.

Това не е реклама, а искрените думи на една благодарна жена. Тя е Здравка Стоилова от село Ярджиловци. Пациентка на личната лекарка доктор Емилия Петрова.

Ето какво пише Здравка за своето джи пи:

„Предизвикателството, за което пиша идва от моя личен лекар доктор Емилия Петрова, която е посветила целия си живот на нейните пациенти. Това е лекар, който носи  Хипократовата клетва в душата си, в съзнанието си, в цялото си същество.  Тя е лекар, който се интересува от пациентите си нонстоп  – дори и когато им е дала направление за специалист, тя след това пак звъни, интересува се от здравословното им състояние. Това е лекар, човек, приятел, всичко. Поклон й правя и да бъде благословена“, казва Здравка Стоилова.

Госпожа Стоилова говори и за още един специалист от пернишката болница, от който е видяла страхотно отношение. Това е доктор Искра Иванова, специалист гастроентеролог в болницата.

„Тя е млад, отговорен, пълен със знание специалист. Страхотен диагностик. Прегледите й са спокойни, подробни и точни. Започва анализите от дълбочина. Пациенти от кабинета си не връща, дори и да нямат час за преглед. Намира начин да накара пациентите си да бъдат отговорни към заболяването си и своевременно да започнат лечението си. Желанието ми е всички да вземат пример от нея, тъй като тя е съвсем млад специалист, който от самото начало се е взел в ръце с работа си“, казва Здравка и допълва, че има и още други лекари като тях.

 

 

 

Коментари

коментара