ОСАКАТЕНИ И УБИТИ ЖИВОТНИ В ПЕРНИК: Връзват ги за релсите на влака. Подозират, че е дело на ДЕЦА

Съмнение за насилие над животни. За това сигнализираха природозащитници от Перник. От началото на годината досега имат няколко случая на осакатени кучета, след като са били връзвани за релсите и прегазени от движещи се влакове.

За последната изтекла година случаите са шест. Две от кучетата са починали на самата линия – те са разкъсани от влака. Едно куче почина в клиника от кръвозагуба. Три от кучетата са спасени. Едното е настанено във ветеринарен център в Перник, другото е в приюта за бездомни животни, а третото е осиновено“, разказва Надя Райкова, която е подала сигнала до bTV.

Животните са осакатени. Едно от кучетата е без опашка, уши и задна лапа. Настаненото във ветеринарна клиника в Перник е без десен заден крак и частично отрязан ляв заден крак.

„Раните са идентични при всички животни, те много си приличат и затова предполагаме, че кучетата са завързвани за железопътните линии. Няма как едно голямо и здраво куче да седи пред влака и да не реагира“, обясни още Надя Райкова.

Тя подозира, че вероятно деца са връзвали животните за релсите.

„Кучето, което се възстановя при нас, е извън опасност. Тя е изключително здрава въпреки липсващото краче и опашка. Само чака да си намери дом“, обясни ветеринарният лекар д-р Диана Красимирова.

Тя също смята, че става дума за деца от ромския квартал, които се забавляват по този начин. Обясни, че са правени опити да се влезе в махалата, но нямало шанс да се промени нещо.

„За пореден път ставаме свидетели на жестокост към животни и нехуманно отношение от страна на наши съграждани. Ние ще реагираме, ще сигнализираме и полицията, но молим също така съгражданите да споделят с общината, ако разполагат с някаква информация. Това трябва да бъде прекратено, а виновници – наказани“, каза Мартин Жлябинков, секретар на община Перник.

Коментари

коментара