За първи път В ПЕРНИК: Представят АБСУРДА на българското образование

Комедийната пиеса на Иво Сиромахов „Българската литература накратко“ с участието на актьорите Мария Игнатова, Ненчо Илчев и Антоан Петров ще бъде представена за първи път в Перник на 9 февруари. За това съобщиха от Драматичен театър „Боян Дановски“ в областния град.

Режисьор на постановката е Златомир Молдовански, художник-сценограф е Ивелина Минева, а музикалното оформление е дело на D-Trax.

Действието на пиесата „Българската литература накратко“ се развива в класната стая на едно училище. Трима учители са изправени пред предизвикателството да преподадат цялата българска литература атрактивно и модерно, така че да бъде разбрана от съвременните ученици. Учителите всеотдайно разиграват конфликтите между Иван Вазов и Пенчо Славейков, Йовков и Елин Пелин, любовния триъгълник между Яворов, Лора и Мина и правят инсценировки на моменти от „Под игото“, „На браздата“, „По жицата“.

През смях и горчива ирония „Българската литература накратко“ разказва за абсурдната ситуация в българското образование и нелепостите, с които се сблъскват ученици и учители./ Източник: БТА

Коментари

коментара