Това може ДА ВИ СКЪСА сърцето: Майката на Дими от Перник със силно ПОСЛАНИЕ

Няма по голямо богатство от това детето ти да е здраво. Обичам надеждата, това чувство ме държи на крака…

Майката на болното от рядка болест момченце Дими от Перник  – Жана, ни изпрати послание, което разплаква всички. Понякога си струва да поплачем, да извадим доброто от нас и да помогнем. Защото….ние –  перничани, човеците, сме онова ЧУВСТВО, което държи Жана на крака – ние сме нейната НАДЕЖДА! 

Ето какво пише Жана: 

„Изправени пред ново тежко изпитание и наближаващата седмица, която ще бъде изпълнена с страх болка, сълзи и надежди. Се замислихлих, че ада през който преминаваме ме е научил да съм силна и да не се предавам. Когато, Дими навърши две години след много ходене по мъките, откриха диагнозата му. Как се чувства една майка, когато и казват, че детето и е с рядка болест и все още никой никъде по света не лекува гените на хората? Еми ще ви кажа! Това е всепоглъщащ страх от непознатото. Не познавах нито едно семейство, което да има дете с такава диагноза. Даже и сега, когато Дими е на 7г. все още не познавам такова семейство в България. След като изгледах и изчетох много за тази рядка диагноза осъзнах следното… Болестта на сина ни промени живота ни завинаги. Но в него има потенциал и ние трябва да се борим! Трябваше да се научим да живеем с тази мисъл, че няма лек за сина ни, макар че не може човек да свикне да живее с това. Имах период на депресия, мислех, че живота е свършил. Но се изправих и разбрах, че най-важното е да се борим за сина си поне да има напредъци, колкото и да ни боли и да ни е тежко.

Ценете това, което имате!

Няма по голямо богатство от това детето ти да е здраво. Дими е на 7г. и е напълно зависим от нас, не може нищо самичък, но ние няма да се откажем, все още има дълъг път към напредъка и ще го преминем заедно. Предстои ни тежка операция и прегледи изследвания и лечение в Турция. И силно вярвам, че операцията ще бъде успешна и след нея лечението ще промени живота ни положително.

Имаме оферта, за операцията и за невролога след нея. Всички други изследвания генетични(които са много скъпи) и ендокринологични не са включени в офертите, за тях ще получим оферта на място, за да се види, какво точно е нужно да се изследва. Винаги има надежди, зад безнадеждността и винаги има слънца, зад мрака.

Обичам надеждата, това чувство ме държи на крака!❤❤❤❤❤

IBAN:BG37FINV91501016703408 BIC:FINVBGSF

Жана Атанасова Иванова-майка
Основание:В полза на Димитър Ивайлов Димитров

 

Коментари

коментара