Посланикът на САЩ Херо Мустафа бе приета в Дирекцията на Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и областният управител Людмил Веселинов се срещнаха с посланика на САЩ Херо Мустафа.

Срещата бе проведена в сградата на Минната дирекция, където посланикът разгледа и подредените за XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ изложби. Тя бе впечатлена и от картината на художника Христо Берберов „Харамии“, като добави, че познава творчеството на художника.

На срещата бяха обсъдени теми свързани с борбата с корупцията и стана ясно, че кметът Станислав Владимиров е един от десетте кметове на общини в страната подписал пакта за превенция и противодействие на корупцията на общинско ниво, иницииран от Международния републикански институт.

Бе засегната и темата за работата на въглищните централи.

„Посоката на Европа е ясна. Тя ще става по-зелена и цената, която ще се плати в трите региона – Перник, Стара Загора и Кюстендил ще бъде висока. Затова е важно да бъдем подготвени, защото Перник е най-топлофицирания град в България“, заяви Владимиров. Той добави, че помощта на експерти в сферата е изключително важна, за да може този преход да премине бързо и качествено.

Посланик Мустафа коментира, че експертите на посолството биха могли да дадат съвети за подобряване на работата в сферата и намаляване ползването на твърдо гориво за отопление.

 

Коментари

коментара