СПЕЦАКЦИЯ В ПЕРНИШКО: Масови проверки, пет разкрити кражби, крадена кола, иззет алкохол, спипаха мъж обявен за издирване

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена вчера на територията на област Перник.

В акцията са участвали служители от ОДМВР – Перник, Главна дирекция „ Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, представители на БАБХ и НАП – Перник, РИОСВ – София и служители от държавно горско стопанство. В хода на акцията са разкрити 5 кражби, регистрирани през минал период – три на територията на Първо РУ и 2 на РУ – Брезник и 2 престъпления по чл. 194 и 234 от Наказателния кодекс – кражба и държане на акцизни стоки без бандерол.

Проверени са 278 МПС, 321 лица, 37 с криминални прояви. Съставени са 44 акта за установяване на административни нарушения и са издадени 26 разпореждания и предупреждения по чл. 64 и 65 от Закона за МВР.

Проверени са 19 заложни къщи, 9 автоморги и 10 пункта за изкупуване на черни и цветни метали. Инспектирани са сборища на криминалния контингент, 29 търговски обекта и 16 питейни заведения.

Иззети са 35 литра алкохол без акцизен бандерол.

Установен е един автомобил, противозаконно отнет от столицата и едно лице, обявено общодържавно издирване

Коментари

коментара