Младежи чупят и крадат камерите в подлеза на Перник – ВИДЕО

Младежи посегнаха на общинско имущество в един от подлезите на Перник, разбра zaPernik.com.

Това се е случило на 14-ти януари-събота в подлеза при квартал „Караманица“. Камерите са засекли и заснели лицата на младежите. На тях се виждат две момчета и едно момиче, които се лигавят, преминавайки през подлеза.

По едно време момчетата вероятно решават да впечатлят девойчето, като станат „лоши“. Един от младежите се опитва да счупи охранителната камера. За целта приятелят му помага като го вдига, за да я достигне.

Дали заради цигарата в устата му или поради липса на достатъчна опора младежът не успява да постигне целта си и тримата си тръгват.

От Община Перник съобщиха, че камери от подлеза са откраднати.

Младежите са установени, а записът с лицата им е предаден на полицията. До семействата им са изпратени и писма. Ще им се потърси съответната отговорност. От администрацията на Перник са категорични, че ще бъдат безкомпромисни към всякакви вандалски прояви, които засягат общинско имущество те ще бъдат наказвани съгласно закона.

От полицията излязоха със съобщение за самоличността на младежите. Оказа се, че вандалските прояви не са им е за първи път :

Извършителите на кражба на камери за видеонаблюдение са установени и задържани от служители на Първо РУ.

Сигнал за откраднати камери за видеонаблюдение в подлеза при кв. „Куциян“ е подаден днес от служители на Община Перник. Благодарение на записите от камерите и незабавните действия на полицаи от Първо РУ са установени и задържани двама младежи от областния град на 16 и 20 години. Познати са на органите на реда и с други подобни прояви. Предприети са съответните процесуално-следствени действия и е уведомен наблюдаващ прокурор.

Изграденото видеонаблюдение в Община Перник е от решаващо значение за установяването на престъпления и закононарушения. Благодарение на отличното взаимодействие между ръководствата на ОДМВР и общината, проблемите свързани със сигурността и опазване на обществения ред се решават в бърз порядък. Доказателство за това е не само днешният случай, а и десетките подобни, при които са предотвратени и разкрити различни посегателства на територията на областния град, съобщиха от полицията.

Много „смешно“: 

Коментари

коментара