ВСИЧКИ ГО ИСКАТ: Уникален вестник за пернишкото село Ярджиловци СТАНА ХИТ по Сурва

Вестник за пернишкото село Ярджиловци се превърна в истински хит по времето на Сурова, която се провежда в пернишките села на 13-14 януари, разбра ZaPernik.com.

Навръх празника Веселите пощальонки изненадоха съселяните си с чисто нов брой на вестник „Ярджиловска трибуна“.

Въпреки, че изданието бе направено на майтап и цената му беше доста скъпа – 5 лева на брой – всичките 37 бройки се изкупили като топъл хляб за нула време, а много още желаещи клиенти останали ощетени.

До един брой успял да се докопа и кметът на пернишкото село Драгичево Виктор Викторов, разбра сайта ни. Той дори дал 10 лева за уникалния вестник.

Вече трети ден в село Ярджиловци се говори само за печатното издание.

Наложило се издателят на вестника да напечата още 25 броя за тези, които искат да си го имат. Допълнителните бройки обаче били пуснати на по-ниска цена от 1.80лв. Въпреки това жителите на Ярджиловци с охота давали и повече.

ZaPernik.com разбра, че сурвакарския вестник на село Ярджиловци въобще не е за подценяване. В него има интервю с кметицата Росица Лазарова, новини от село, както и културни новини. Авторът не е пропуснал да се пошегува с някои изявени жители на селото, има номинации на годината и спортист на годината.

Ярджиловчани още от сега очакват догодина Веселите пощальонки( които са две млади момчета от селото) да раздадат втория брой на „Ярджиловска трибуна“. Този път обаче не е зле да се напечатат повечко бройки, за да стигнат за всички.

А в тази събота със събраните средства от вестника ще бъде направен банкет на детската сурвакарска група на Ярджиловци.

Коментари

коментара