ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕРНИК: Доказахме, че страхът от непосилни сметки за парно и топла вода СЕ ОКАЗА НЕОСНОВАТЕЛЕН

От Топлофикация Перник обявиха, че почти 70% от клиентите на дружеството са получили сметки до 150 лева за месец декември.

Според експертите това е изключително успокоителна новина за абонатите на фона на многократни предупреждения преди началото на отоплителния сезон за многократно повишение на сметките за парно и топла вода.

В своя анализ на потреблението на топлинна енергия през декември Топлофикация Перник посочва, че процентът на клиентите със сметки до 150 лева е сходен с броя им година по-рано преди увеличението на цените.

От дружеството припомнят, че до 30 юни официално е в сила и намалено ДДС за топлинната енергия, което е още една причина абонатите да не усещат осезаемо увеличение.

„Доказахме, че страхът от непосилни сметки за парно и топла вода се оказа неоснователен! 93% от клиентите на Топлофикация Перник са на прогнозни начисления на база предходната година и е видно, че всъщност централното отопление и топлата вода през този отоплителен сезон са най-изгодната опция. Освен най-ниските цени за топлинна енергия нашите клиенти получават и допълнителна отстъпка от месечните си сметки, ако ги погасяват в срок.“ каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителен директор на Топлофикация Перник.

От дружеството напомнят, че всички битови клиенти, които издължават в срок сметките си ползват допълнителна отстъпка от 3%.

„Всички клиенти на топлинно счетоводство на Топлофикация Перник са на ежемесечен реален отчет и се отчитат дистанционно, което е още един плюс за ниски и коректни сметки!“ каза инж. Чавдар Стойнев.

Коментари

коментара