Шефът на Топлофикация Перник: Уредите с дистанционен отчет трябва да са одобрени от топлинния счетоводител

Инж. Чавдар Стойнев, директор на „Топлофикация Перник“: Уредите с дистанционен отчет трябва да са одобрени от топлинния счетоводител

С въвеждането на 100% реален месечен отчет в една сграда или вход се преустановява издаването на прогнозни и изравнителни сметки. Клиентите получават сметки за реално потребената топлинна енергия за месеца. Монтажът на новите устройства е задължително според закона.“, заяви инж. Чавдар Стойнев, директор на „Топлофикация Перник“.

Той обясни, че клиентите, които все още не са направили крачката към подмяната на измервателните уреди с модерните с възможност за снемане на показанията от разстояние, трябва да го направят до 1.01.2027 г.

С случай на техническа неизправност или изтекла метрологична проверка потребителите задължително трябва да монтират уреди с дистанционен отчет.„, посочи инж. Стойнев.

Той направи уточнение, че новите измервателни уреди трябва да са одобрените от обслужващата фирма за дялово разпределение.

Сред най-големите предимства на модерните устройства инж. Стойнев изтъкна отпадането на посещенията на инкасаторите за извършване на отчет. По думите му особено по време на здравни кризи като пандемията, ограничаването влизането у дома от външни лица е препоръчително.

Изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ посочи, че уредите с дистанционен отчет гарантират коректно и точно разпределяне на топлинната енергия в етажната собственост.

На въпрос как клиентите могат да инсталират дистанционни уреди за дялово разпределение, изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ обясни, че е необходимо да бъде свикано Общо събрание на етажната собственост.

Инж. Стойнев заяви, че 2/3 от живущите трябва да са съгласни сградата да премине към дистанционната форма на отчет. Той уточни, че протоколът от решението трябва да бъде входиран при топлинния счетоводител.

Инж. Чавдар Стойнев напомни, че освен производство на топлинна и електрическа енергия „Топлофикация Перник“ извършва и услугата дялово разпределение.

Дружеството предлага на всички абонати уреди за дялово разпределение и водомери с дистанционен отчет на доставни цени в т.ч. топлинни разпределители, апартаментни топломери и водомери за топла вода.“, заяви инж. Стойнев.

Той изтъкна факта, че всички клиенти, които ползват услугите по топлинно счетоводство на „Топлофикация Перник“, вече използват модерните уреди за отчет и са се убедили в предимствата им.

Коментари

коментара