Отходни води вмирисват живота на перничани месеци наред

Тръбите връщат вода, а мазетата на един от блоковете на ул. „Рашо Димитров“ в Перник се наводняват с отходните води. За това се оплакват живущите в блок №66. Кога казусът ще бъде решен?

Причината за проблема е запушен мръсен канал. Хората твърдят, че е трудно да се живее в блока – не само заради невъзможността да си влязат в мазетата, но и заради непоносимата миризма.

„Проблемът е от около една година и той е сериозен. През последните 20 дни никой не е идвал да отводнява мазетата. Няколко пъти идва камиончето, служителите бъркат в шахтата, решават временно проблема, но след като си тръгнат подземните помещения отново се пълнят с отпадни води“, разказа Христина Николова в ефира на bTV.

Сигнали са подавани многократно. Служителите, които са идвали да решават проблема, са обяснили, че тръбата е за подмяна.

„През лятото е истински ад – когато температурите се повишат, миризмата се качва до последния етаж. Обаждаме се, има телефонна линия, която записва разговорите, но без ефект. Управителят на ВИК-Перник не си вдига телефона и ние не можем да се свържем с него. Според нас трябва да се смени тръбата, т.е. институциите трябва да се задействат“, споделя и домоуправителят Николина Здравкова.

Проблемът обхваща и съседна жилищна сграда. Мазетата са неизползваеми, миризмата е непоносима, а хората се надяват на трайно решение.

Коментари

коментара