Заведение в парка ядоса Перничани

Собственици на търговски обекти в Перник настояха за „чиста игра за всички“ в писмо до сайта ZaPernik.com. Недоволството им тръгва оттам, че по думите им едно от  заведенията в парка е привилигеровано, ползва общинска собственост за търговски цели и не плащало наем на Общината – така, както всички останали в района го правят. Става въпрос за хитовото сред тийнейджърите барче „Каса Бира“, което се намира до малката сцена в градския парк, а лятото се превръща в средище на много групи, които се изявяват на малката сцена.

По думите на перничанина Влади Петров, съдържателите на барчето са си окупирали и общинската сценка, като прилага и снимки на съоръжения по сцената.

Ето какво точно ни написа Влади Петров. С оглед общественият интерес, публикуваме писмото му без редакторска намеса и оставаме отворени за право на отговор към съдържателите на „Каса бира“: 

„Чрез вас апелираме да се представи на вниманието на всички едно от най-корупционните кощунства върху парка на перничани, публичното пространство и общинска собственост от Каса Бира които са нагазили с метри в тревната площ на парка със скърцащи павилиони като катуни.

Същите са окупирали публичното пространство и узурпирали пейките за свои цели да въртят оборот, което е незаконно. Посегнали са и на общинската сцена и са я превзели само за техни меркантилно изгодни цели, като на нея са пльокнали постоянно да стои нещо като сергия за какво ли не. На снимките може да видите че са я превърнали и в склад и пункт за вторични суровини. Отбележете снимката как собственика на конюшнята на вид Каса Бира се пише, че Пернишката общинска сцена е негова.

На 400м от Общината се върти бизнес Каса Бира. Забърканото без да плащат наем за цялото място, което е окупирал, нито имат право да аранжират обществена собственост за техни цели.
Докато всички други като нас си плащаме за всеки квадратен метър и не взимаме общинска собственост да привличаме клиентела с измислени мероприятия.

Каса Бира трият изобличаващите коментари срещу тях и също ни докладват и блокират. Говори се, че Кмета е техен близък приятел. На същите се дава ледената пързалка. Заперник доста публикуваха по адрес на феновете на Миньор вероятно заради откритата им позиция срещу Кмета, а Каса Бира която обира пернишка собственост под носа на Общината не се споменава, въпреки че и Общински съветник беше отправил същия въпрос касаещ Каса Бира.

Общинските пейки са придърпани от кръгчето за целите на бизнеса Каса Бира.
То ние от другите заведения също можем да кажем, че искаме да използваме публичните пейки и пространство за добри инициативи, но ние си плащаме за всичко!

Надяваме се казуса да се реши още тази година или още в началото на новата година, когато в Перник да цари чиста игра за всички“.

С уважение
Влади Петров

Коментари

коментара