СпецАкция: Полиция разби контрабандисти на цигари в Перник

Близо 24 хиляди къса контрабандни цигари са иззети при акция на пернишки полицаи.

Задържан е криминално проявен, познат и с други подобни прояви.
В края на миналата седмица служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник и колегите им от Второ РУ, в условията на специализирана полицейска операция проверили няколко адреса в пернишкия кв. „Изток“.

В мазе, ползвано от 44-годишен перничанин са намерени и иззети близо 24 хиляди къса цигари от различни марки без акцизен бандерол на Министерство на финансите. Мъжът бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка. Осъждан е и е познат на полицията и с други подобни прояви.

Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

24-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

На 18 декември през нощта, в условията на специализирана полицейска операция, служители от Първо РУ проверили 24-годишен перничанин в района на дискотека в областния град. При направения му личен обиск, у него е намерено пликче, съдържащо бяло прахообразно вещество, реагирало на кокаин при направения полеви тест. Младежът е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка и по случая е започнато бързо производство.

Бързо производство за управление на автомобил след употреба на алкохол и наркотици е започнато от служители на Второ РУ

На 18 декември, около 01, 00 ч. в пернишкия кв. „Църква“ униформени проверили лек автомобил „Форд“, управляван от 39-годишен перничанин. При изпробването му с технически средства са отчетени положителни резултати за амфетамин и алкохол – 1, 93 промила в издишания въздух. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка и работата продължава под надзора на прокуратурата.

30-годишен перничанин на съд за кражба.

На 04 март тази година, от трафопост в пернишкия кв. „Караманица“ били откраднати дванадесет броя медни шини на обща стойност малко над 3 500 лева. Органите на реда започнали разследване. След проведени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че извършител на деянието е 30-годишен перничанин заедно с още двама негови съграждани. Привлечен е като обвиняем по чл. 195, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

С 2, 17 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Хонда“ 43-годишен радомирец.

Мъжът бил проверен на 18 декември, около 02, 40 ч. в жилищен комплекс „Тракия“. Дал е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Започнато е бързо производство и работата продължава.

Столичанин е задържан за управление на лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на наркотични вещества.

40-годишният мъж бил проверен на 18 декември в гр. Брезник. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 ч. и е започнато бързо производство.

Коментари

коментара