Убиецът на Евгения искал да водят детето им в ареста

Oрлин Владимиров искал да му водят детето на свиждане в ареста, пише „Телеграф“. Мъжът е обвиняем за смъртта на съпругата си Евгения, чието тяло бе намерено в куфар край Перник. В момента 6-годишното сираче се отглежда от брата на жертвата – Николай, който е IT специалист.

По-рано през седмицата започна делото за убийството на жената. Съпругът й беше привлечен към наказателна отговорност като физически извършител за умишлено убийство, но в по-леката хипотеза на Наказателния кодекс, която предвижда затвор от 10 до 20 години. Баща му пък е обвинен като негов помагач. Той предварително е знаел, че синът му планира да убие съпругата си, и му е обещал да укрие тялото ѝ.

Бащата Пламен Владимиров е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв.

Близки на убитата Евгения се събраха на протест пред Съдебната палата, като по-голямата част от хората влязоха в сградата и застанаха пред съдебната зала, в която Софийският градски съд гледа делото. Те настояват за доживотна присъда както за Орлин, така и за баща му.

Орлин и съпругата му живели в апартамент в София заедно с малолетния им син. Той бил ревнив и следял комуникацията на съпругата си чрез специално приложение, монтирал и скрита камера в жилището им, разкриха от държавното обвинение.

На 13.10.2021 г. сутринта обвиняемият се срещнал в Перник с баща си и му споделил, че планира да убие жена си. От него получил съвети и разяснения за начина на извършване на деянието и прикриване на следите. Около 14:30 часа на същия ден Евгения седяла в кухненския бокс на семейното жилище, когато мъжът й минал зад нея и започнал да я души с ръце. Жертвата е опитала да се измъкне и изпищяла, но обвиняемият я повалил на пода, като продължил да я души, докато се убедил, че я е умъртвил.

След това се обадил на баща си и му съобщил, че е извършил убийството. Родителят пристигнал пред жилището в София, спрял колата пред задния вход на блока и поставил на ръцете си ръкавици. Двамата обвиняеми поставили трупа на убитата жена в черен метален куфар, облепили куфара с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

В 16:50 часа бащата на Орлин изхвърлил куфара с трупа на убитата в хвостохранилище в близост до Перник. А Орлин изхвърлил мобилния телефон на убитата си съпруга до пешеходна алея в близост до фитнес клуб. По-късно телефонът бил намерен от свидетел.

След това той старателно и последователно поддържал версията, че Евгения е отишла на фитнес, а след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Междувременно е взел участие и в издирването на съпругата си.

Снимка: БТА

Коментари

коментара