Ето как камион за боклук подмина пълен контейнер в кв. Тева

Всеки път, когато се чудите и когато се оплаквате, че боклукът ви не е изхвърлен, помислете си за вас или за вашия съсед –  къде паркира автомобила си.

Перничанка, живееща в квартал Тева засне нагледен пример за това как камион за боклук е възпрепятстван да изхвърли контейнера заради паркиран лек автомобил точно пред контейнера.

„Не знам какво да кажа🤔😡големи шофьори има ей все ще се намери кой да паркира пред кофите и вашите коли ли са за боклука“ – иронизира тя.

На видеото, което е публикувала се вижда как лека кола в тъмносин цвят е паркирала пред кофите за смет Зад него застава боклукчийския камион дошъл да прибере боклука. Това, обаче няма как да се случи, тъй като сивите контейнери са със специален повдигащ механизъм и за да бъдат закачени, камионът трябва да е плътно паркиран до тях.

Камионът изчаква няколко секунди, след което заобикаля колата и си тръгва. А контейнерът остава пълен. Заради шофьора на неправилно паркиралата кола.

Любопитно е, че цялата тази сценка се разиграва на основната улица на квартал Тева, която за първи път откакто е направена е изцяло новоасфалтирана, а пътните ленти са разчертани с прясна боя. Въпреки това тевенчани не се съобразяват и винаги паркират колите си в едно от платната – както са си свикнали отпреди. Така шофьорите идващи от квартала са принудени да минават в другото платно, за да ги избегнат.

Очевидно това нарушение не прави впечатление на никого от органите на реда, които би трябвало да вкарват ред. А шофьорите стават все по-нагли – паркират и пред кофите.

Тевенчани коментират, че си трябва паяк и солена глоба за нарушителя, заради който контейнерите останаха пълни с боклук.

Но да беше само той!…

Борислав пише: Два дни хората обикалят и не могат да вземат боклука заради паркиралите неправилно коли. А после общината ви е  виновна. 

Така се случва, уважаеми съграждани, когато мислиш само за своето, но никога за общото. По колите ще познаете и хората. 

Коментари

коментара