СТРАШЕН СКАНДАЛ В ПЕРНИК! Хванаха фенклуба Миньор в далавера

Драмата между Фенклуба Миньор и Община Перник става все по-голяма, а темата се разраства и ще екплоадира на заседание на Общински съвет Перник, което ще се проведе в четвъртък 15 декември 2022г., научи Zapernik.com.

Става дума за помещение, което Община Перник е предоставила на Фенклуба на ФК „Миньор“ за клубна база, но последния го е преотдал на частник и го е превърнал в кафене. Това кара група общински съветници да направят питане дали помещението се ползва по предназначение или е станало някаква далавера.

Чрез проверка и таен клиент на място се установява, че помещението е превърнато в кафене, което печели пари. Екип на Община Перник си поръчва кафе и чай.

Служителите на Община Перник четат на воля меню, в което с удивление установяват, че клубната база е превърната в кафе-бар. Може да си поръчате топли напитки, биричка, алкохолни напитки и други.  Не липсват мезета и сандвичи.

Какво следва?

Общински съвет на Перник трябва да реши какво да се направи.
Според договора за преотдаване на помещението то не трябва да се преотдава на трети лица и да се изкарват пари, а трябва да се ползва от феновете на  футболния отбор „Миньор“ безвъзмездно.

Препоръките на доклада на комисията установила нарушението е: помещението да бъде отнето.

Това ще е най-тъжната Коледа за останалите шепа фенове на футболния клуб Миньор. Той остава без общинско финансиране, без футболисти, защото се разбягаха и без голяма част от спонсорите си. Всичко това заради агресивни фенове, които изгониха и треньори и кмета на Перник Станислав Владимиров като подкрепа за клуба.

Следим темата.

Коментари

коментара