Три катастрофи от тази сутрин в Перник заради снега

Зимата пристигна с пълна сила в Перник. След няколкото топли декемврийски дни, рано тази сутрин се изсипа пухкав сняг. А снегът донесе след себе си и произшествия на пътя. 

След падналия сняг тази сутрин са станали три леки катастрофи с нанесени материални щети. Водач на лек автомобил се е ударил в разделителната мантинела на външноградската магистрала. Няма пострадали хора, но движението е било затруднено за определен период от време.

От „Пътна полиция“ напомнят на водачите, да се движат със съобразена с пътните условия скорост и да не предприема рискови маневри на пътното платно. Автомобилите да бъдат с гуми, подходящи за шофиране при зимни условия и в пълна изправност.

Кадър: Фейсбук
Кадър: Фейсбук

Над 1500 водачи на моторни превозни средства са проверени в рамките на проведената специализирана полицейска операция на ROADPOL.
1591 водачи на автомобили са проверени по време на проведената на територията на региона акция на ROADPOL. Засиленият контрол е осъществен в периода 05-11 декември и е бил насочен основно към употреба на алкохол, наркотични вещества и техните аналози.

В рамките на операцията са установени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол над 1, 2 промила и един под въздействието на наркотични вещества. Установени са и 6 шофьори без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

Коментари

коментара