ДЕЛОТО ЗАПОЧВА! Само срещу 5 бона, бащата-съучастник в убийството на Евгения се разхожда свободно из Перник

Протест пред Съдебната палата в София ще поиска справедлива присъда за обвиняемия за убийството на 33-годишната Евгения. Преди година съпругът й я обяви за изчезнала, а по-късно се оказа, че е тя е убита. За съучастник в деянието бе посочен бащата на Орлин, които днес е на свобода. Сега близките на младата жена се притесняват, че и синът може да бъде пуснат под домашен арест, посочва NOVA.

Съпругът ѝ я обяви за изчезнала. Месец по-късно тя беше открита в куфар, захвърлена на сметище. 33-годишната Евгения се оказа убита от мъжа си Орлин, установи разследването.

„Орлин много добре е знаел какво иска да направи. Баща му е единственият, който е бил запознат с плановете на сина си. Той е единственият човек, който е могъл да го спре“, заяви Диляна Маринова, приятелка на жертвата.

Още преди делото да влезе в съда, бащата на извършителя беше пуснат под парична гаранция от 5 хил. лева. „Срещу 5000 лв. – толкова струва животът на Евгения, която просто е невероятен човек, невероятна майка приятел, всичко…“, споделя Маринова.

Бившият служител на ДАНС Пламен Владимиров от месеци се разхожда свободно по улиците на Перник. Да говори с екипа на NOVA, обаче, не пожела.

След месец издирване на Евгения, полицията открива тялото ѝ. Едва след това и съпругът, и баща му правят самопризнания. „Само че последните седмици, последните месеци, той вече се отрича от думите си“, казва Диляна.

Семейството и близките на убитата жена, която остана завинаги на 33 години, се надяват на доживотна присъда.

Най-добрият му приятел от детинство признава, че вече всички се страхуват от Орлин.

„Не искам след 10 години той да се разхожда и да се среща с децата ми. Страх ме е за детето му. Страх ме е за приятелките на Ети. Те живеят около мястото, където и той, те буквално ще се срещат в асансьора. Искам максималната възможна присъда, доживотна“, заяви Ивайло Иванов.

Делото влиза ще се гледа този вторник, затова и в 10:30 ч. е планиран протест пред Съдебната палата.

Коментари

коментара