Родители, деца и пенсионери искат намаляване на цените за градски транспорт в Перник

Родители, деца и пенсионери в Перник се обявиха срещу високите цени в обществения транспорт. В подписка до кмета Станислав Владимиров и председателя на ОбС Денислав Захариев те настояват цените на билетите и картите да бъдат намалени.

В Перник безплатни карти са въведени за учениците от 1 до 4 клас и за учениците от селата. Те реално не се ползват, тъй като децата пътуват с автомобилите на родителите си, с автобуси пътуват по- големите ученици, се посочва в подписката. 46 лв. струва картата за ученици от 5 до 12 клас за един месец и важи само за една линия.

В София същата услуга е с цена 9 лв. и 20 лв. , когато картата е за цялата градска мрежа. Значително по- евтино пътуват децата и в други градове в страната. В Пловдив – 16 лв. за цялата градска мрежа, във Варна- 21 лв., в Сливен- 15 лв. за една линия и 18 лв.- за цялата мрежа, посочват родителите.

Освен че цените в Перник са далеч по-високи от останалите градове в страната, те не отговарят и на качеството на услугата, недоволстват перничани. Очаква се темата да бъде дискутирана на заседание на местния ОбС. В момента всички автобусни линии в Перник се изпълняват от частни превозвачи.

Предстои най- натоварените от тях да бъдат поети от общинското предприятие „Градски транспорт- Перник”./БНР

Коментари

коментара