В 8-мото училище чакат с нетърперние Сашко

„Да се надяваме, че Сашко ще се върне на училище до две седмици.“
Това разкри пред „България Днес“ Александър Цветанов, бащата на детето беглец.

„Сашко още е слаб и няма да има сили да се върне в час. Обучава се индивидуално, тоест в отделен кабинет, по главните предмети като български и математика“, добави родителят.

На 11 ноември детето изчезва по време на разходка с баща си в пернишката местност Голо бърдо. Спасителен екип го намира в дере по средата на планината 9 дни по-късно. На въпроса как е оцелял, отговор няма. Едно е ясно и то е, че всички в училище очакват завръщането му с нетърпение.

„Рисуването му е най-любимият предмет. На новата му картина има храсти и пътека, сгради със светлини“, допълва Цветанов.

Въпреки състоянието си малчуганът не се различава от другите деца, що се отнася до ходене на училище. Ранното ставане за първи час е неписан закон, който не подминава никого, а в тази бройка влиза и Сашко. 12-годишният ученик понякога изпитва затруднения с ранното ставане.

„Сашко обича да ходи на училище, но както всяко друго дете има моменти, в които не му се става. Цялостно е много мотивиран. Той е доста известна личност вече, да се надяваме, че ще се оправи някак с изпуснатия материал“, споделя шеговито бащата.

„Чакаме го с нетърпение! Не знаем кога точно ще се върне, но го очакваме. Преподавателите му ще бъдат щастливи да го видят в класната стая отново“, споделя пред „България Днес“ Вера Даскалова, директор на 8-о ОУ „Кракра Пернишки“.

Коментари

коментара