Съд за перничанин пребил лаборант в Перник

Перничанин се изправя пред правосъдието за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице.

На 15 април тази година, 37-годишен перничанин посетил отделението за Образна диагностика в пернишката болница. Мъжът проявил агресия и брутално отношение спрямо ренгенов лаборант, като му нанесъл удари с юмрук в областта на лицето и ритници в областта на тялото. На длъжностното лице била причинена лека телесна повреда.

След проведено разследване извършителят е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Извършител на кражба е установен от служители на Второ РУ.

В началото на месец ноември, в районното управление е подаден сигнал от 37-годишна перничанка, че в центъра на с. Студена й е извършена кражба на мобилен телефон на обща стойност около 350 лева. Органите на реда предприели разследване на случая. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че деянието е извършено от 44-годишен местен жител. Телефонът е възстановен на потърпевшата. Материалите по случая са изпратени на Районна прокуратура – Перник с мнение за прилагане разпоредбите на чл. 218 „б“ от Наказателния кодекс.

26-годишен радомирец ще отговаря за документно престъпление.

На 24 ноември тази година, служители от РУ – Радомир извършили проверка на местно казино. При поискване на лични документи на 26-годишен местен жител, младежът се легитимирал с шофьорска книжка, издадена на друго лице.

Органите на реда предприели разследване по чл. 318 от Наказателния кодекс. Мъжът е привлечен като обвиняем, като законът предвижда лишаване от свобода до 2 години или пробация, или глоба от 100 до 300 лева.