Катрин се прибра в България! Чувства се добре – ВИДЕО

Хубавата майка Катрин от Перник се прибра в България снощи от лечението си в Русия. Катрин вече си е у дома и се чувства добре. 

Младата майка, зад която застанаха стотици хора и събраха средства за лечението й е била изпратена емоционално от лекуващия персонал и пациентите в болницата.

Това съобщиха в групата за Катрин във фейсбук.

„Обещахме да ви държим в течение със случващото се с Катрин. Едномесечното й лечение приключи вчера, на 28 ноември сутринта, когато беше изпратена изключително емоционално от интернационалното си семейство от лекари и пациенти в отделението и късно вечерта пристигна на летището в София.
Към момента е рано да се коментира ефекта от терапията. Важното е, че тя се чувства добре!
Катрин благодари лично на всички вас, които с подкрепата си й подарихте шанса да живее нов живот! Бъдете здрави и благословени“, пишат в групата.

Катрин постъпи за лечение в болницата в катедрата по хематология към Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва на 24 октомври.

27-годишната майка на 6-годишно момченце се бори с тежката диагноза „множестнета склероза“. На Катрин е трябвало да се извърши автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT). Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес.

За по-малсо от два месеца Катрин трябваше да събере повече от 55 000 евро.

И Перник отново отвори сърцата си и успя да даде живот и надежда на една своя съгражданка.

Успех, Катрин! Вярваме, че всичко ще бъде наред!

Коментари

коментара