ДОБРЕ СЪМ: Сашко се прибра у дома след 9 дни в гората и 9 дни в болница

След 9 дни в гората и 9 дни в болницата, 12-годишният Сашко вече е изписан и си е у дома.

Вчера момчето-чудо, което успя да оцелее 8 нощи в гората беше изписано от болница „Пирогов“ и се прибра с баща си в Перник.

Нова телевизия посрещна Сашко на тръгване към къщи. „Добре съм”, сподели момчето. А на въпрос радва ли се, че се прибира вкъщи каза: Да, да”.

Той все още е крехък, но физически е добре. „Вече сме много по-добре. Той ходи повече, в добро настроение е, рисува. Първата му рисунка беше нещо като огньове, дървета, храсти. Чете книжки за вълшебната гора”, каза бащата на момчето.

Хиляди доброволци, полицаи, водолази, планински спасители търсиха неуморно детето осем нощи и девет дни. На всички тях Александър Цветанов е безкрайно благодарен, че не са се отказали, а продължиха докрай. „Аз самият си имах убеждението, че е жив и трябва да го намерим”, обясни той.

Детето беше намерено в труднодостъпна местност. Обезводнено, но в добро състояние. „Първите дни изпитваше голям глад и голяма жажда. Още от реанимацията искаше вода, беше дехидратиран”, подчерта баща му.

Разследването на случая продължава. То ще установи има ли намеса в изчезването на детето на други хора. „Нямам открити заплахи от някого, който да е искал нещо от мен. А и никой не ми се е обаждал по този въпрос. Откуп не е искан”, посочи Александър Цветанов.

Коментари

коментара