10 души в ареста на Перник след МЕЛЕТО на Стадион „Миньор“

Седем автомобила с различни материални щети са регистрирани в полицията след футболната среща „Миньор“ – Перник и „Берое“ – Стара Загора, съобщиха от полицията в Перник. Вече стана ясно, че реалният им брой е около 15 леки коли.
Десет човека са задържани във връзка с неприятните сцени на стадиона.

Седем автомобила на фенове от Стара Загора са изпочупени след футболната среща между отборите на „Миньор“ и „Берое“, провела се на 26 ноември на „Стадиона на мира“ в гр. Перник. По време на мача е възникнал побой между двете агитки, който е завършил извън стадиона с унищожаване и повреждане на 7 автомобила на фенове от гостуващия отбор.

Служители от ОДМВР – Перник са установили 23 от най-отявлените запалянковци, които са проявили изключителна дързост и арогантно поведение. 10 от тях са задържани за срок до 24 ч. с полицейска мярка, чиято съпричастност към случилото се на стадиона и извън него е в процес на установяване.

Трима човека са с леки наранявания.

Започнато е досъдебно производство за унищожаване и повреждане по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Както вече стана ясно:

Дете е пострадало с 5 шева в главата след срещата Миньор – Берое в Перник.

Над 15 автомобила са изпотрошени от пернишката агитка.

Кметът на Перник Станислав Владимиров обеща Община Перник повече да не финансира „хулиганското формирование“, прикрито като агитка на футболен отбор.

Секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков разкри, че феновете не поддържат клуба си и за няколко месеца събрали само 300 лева дарение и купили 70 членски карти за мачовете.

Агитката на Миньор е направила опит да набие гостите още преди мача.

Коментари

коментара