Миньорци разбили главата на дете, пострадалото е с 5 шева на лицето

Дете е пострадало при срещата Миньор-Берое в Перник, когато двете агитки се сбиха. Има пострадало дете от Стара Загора.  „За жалост имаме непълнолетно дете, което е с пет шева на лицето”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Александър Мечев от ПФК „Берое“.

„Отборът домакин е организатор на мероприятието. И е задължен да създаде необходимите  условия за нормалното провеждане на футболна среща. Ако всички правила за провеждането на тази сеща бяха спазени – щяхме да говорим за футбол, а не за пострадали. Според ръководството на „Берое” е по-добре да се говори за футбол, а не за футболно хулиганство. Ние призоваваме по стадионите да ходят деца и семейства и ако съответните органи си свършат работата – няма да се стига до тук”, подчерта изпълнителният директор на ПФК „Берое“ Стилиян Попчев.

В същото време „орки от агитката на Миньор“, както сами се определят, твърдят, че се сбили с гостите от Стара Загора, за да „пазели честта на децата си“.

Реакция от Община Перник:

Футболен клуб Миньор е частен, но винаги е искал пари от Община Перник, за да съществува. Кметът на Перник Станислав Владимиров отказва повече да превежда суми на отбора, тъй като го смята за хулиганско формирование, прикрито като агитка.

Бедна агитка:

Главният секретар на Община Перник Мартин Жлябинков обяви, че самите фенове не ценят отбора си. От месеци съществува набирателна сметка за издръжката на клуба, но са събрани само жалките 300 лева. Феновете дори отказват да си купят карти за достъп до мачовете и са продадени само 70 карти.

Освен бити хора на последния мач, десетки автомобили на гостите от Стара Загора бяха изпотрошени от агитката на Миньор, която с гордост се нарича „Орките“.