Миньорци се оправдават в декларация. Напомнят на кмета на Перник, че и те са гласоподаватели

Агитката на Миньор написа декларация, часове след като се сби с гостите от „Берое“ и изпочупи автомобилите им на стадиона в Перник. Стана ясно снощи, че кмета на Перник Станислав Владимиров обяви, че общината повече няма да изпраща парични средства до клуба, като го нарече „хулиганско формирование“. Сайтът zaPernik.com публикува декларацията на агитката без съкращение:

Ние, Миньорците,
категорично заявяваме, че в последните часове се изписаха огромни количества неистини, граничещи с клевети, неистини умело тиражирани от пернишки и разни спортни медии, целящи единствено и само да навредят на ФК Миньор и неговите фенове.

Повод за писането на тези неистини стана, спречкването между агитките на двата отбора по време на мача Миньор-Берое. Спречкване, продиктувано от провокациите и изявите на гостуващата агитка и желанието им да влязат в конфликт с нас.

Обстановката бе взривена след изпращането на сигнални ракети от сектора за гости към нашия сектор, в който, всеки присъствал на поне един мач знае, че там стоят децата ни.

Изкъртването на решетки и врати в сектора за гости, допълнително покачи градусът на напрежението и отговорът от наша страна не закъсня.

Ето защо, категорично заявяваме:

1. Опазването здравето и живота на децата ни е основен приоритет за нас
2. Опазването на и без това рушащият се наш стадион е второто по важност нещо за нас.
3. Ние, никога няма да допуснем когото и да било, да безчинства на стадиона ни.
4. Недопустимо е пернишки „платени медии“ да тиражират и разпространяват неверни информации по темата и да настройват пернишката общественост срещу нас.
5. Смятаме, последно, но първо по важност , че за Г-н кмета на Перник, ние сме като камък в обувката, който винаги пречи и дразни и винаги чакаме удобен момент да го изхвърлим.
Бързата му реакция, веднага след инцидента,( без да е запознат със събитията, а вероятно и подведен) и обидните квалификации по наш адрес, не само не му правят чест, но и доказват горното твърдение.

Смятаме за абсолютно недопустими думите – „хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб „Миньор“ (с агитка)“, по адрес на нашият 103-годишен клуб.

Ние не приемаме изказването му, нападките му и грозните думи по наш адрес, тъй като в този случай, не е дал възможност да чуе и нашата гледна точка.

Важно е да се отбележи, че хората, които са част от тази агитка са негови съграждани и вероятно и негови гласоподаватели.

СДРУЖЕНИЕ ФЕН КЛУБ МИНЬОР ПЕРНИК

Коментари

коментара