Чудните картини на Сашко от Перник

Само два месеца преди драматичното изчезване на Сашко от Перник момчето открива своя изложба. Мнозина художници дори я наричат професионална, защото 12-годишният Александър показва истински талант.

Изложбата е озаглавена „Полет над фантазията“ и е реализирана от Обединен детски комплекс – Перник.

Всички картини са ярки, цветни и привличат вниманието. Негови учители по рисуване споделиха пред „България Днес“, че Сашко има още непоказани картини. Затова смятат да организират още една изложба, когато той се възстанови напълно.

Талантът му е открит в училище, а след това е насърчен да започне и извънкласни дейности като част от обучителния процес с терапевти.

Той създава наистина колоритни рисунки. През мен са минали стотици рисунки, но Сашко има свой подход„, посочва учителят и професионален художник в града Сашо Евтимов, който пръв вижда таланта на момчето с аутизъм.

Учителите на Сашко посочват, че той понякога трудно държи химикал в ръката си, но с четката не е имал този проблем и винаги рисува много съсредоточено.

За първи път таланта си Сашко проявява през декември миналата година. Негови картини са закачени в коридорите в Осмо основно училище в Перник. Мини изложбата тогава е озаглавена „Цветна феерия“.

За нас беше изненада, когато видяхме интересните картини, които ни впечатлиха. Алекс е ученик със специални потребности. Едно различно, едно специално дете. В това няма нищо лошо, защото всички сме различни. Той не може с думи да изрази какво чувства и и затова го е предал с картини„, посочва директорката на Осмо основно училище Вера Даскалова.

Коментари

коментара