Скоро в кв.Църква: започват интензивни проверки за домашните любимци

От 29-ти ноември н територията на пернишкия квартал Църква започват интензивни проверки за регистрация на домашните кучета, съобщи кметът на квартала Радослав Динев, видя zapernik.com.

Кучетата трябва да са регистрирани по надлежния ред, с платен данък, като се уточнява, че кастрираните животни са освободени от данък. Нарушителите подлежат на глоби.

Ето подробности от кмета Динев:

„Във връзка с проведената кампания на Община Перник, целяща намаляване популацията на бездомни кучета, Ви уведомявам, че всички граждани, притежаващи домашен любимец- куче са длъжни да го регистрират по чл.117 от Закона за местни данъци и такси.

Кметство Църква обявява кампания за регистрация на кучета. За улеснение на гражданите можете да заповядате в Кметство Църква,ет.2. Необходим ще бъде паспорта на Вашето куче и неговото ксерокопие. В паспорта задължително трябва да бъде отразена ваксина против бяс, както и данни на кучето и собственика.
Важна информация: Ако кучето е кастрирано, собственика не дължи данъци. В тази връзка ако има желаещи, все още можете да се възползвате от безплатна кастрация с предварително записване на тел.0884/458769. Поради изтеклият срок за декларирането на домашни любимци, Кметство Църква дава толеранс до 29.11.2022г. След което ще последват интензивни проверки. Благодаря предварително!“

Коментари

коментара