Съдът в Перник реши: Разпространител на детска порнография остава в ареста

Съдът в Перник наложи мярка за неотклонение ”задържане под стража” на един от обвинените за разпространение на порнографски материали с деца. Това съобщиха от районната прокуратура. Сред мотивите са, че съществува реална опасност 48-годишният мъж да извърши и друго престъпление.

Арестуваният е сред 13-те задържани в рамките на проведената в петък операция в няколко града. Съдилищата в София, Стара Загора, Девня и Елин Пелин вече оставиха в ареста други осем от задържаните.

Прокуратурата в Перник съобщава, че от 20-ти октомври до задържането на мъжа, в своя апартамент той е използвал компютър с инсталирани програми. Те служат за разпространяване на аудиовизуалните материали с порнографско съдържание с малолетни и непълнолетни.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че разследването срещу обвинените в педофилия 13 мъже ще има продължение. Гешев посочи, че прокуратурата продължава работа, но не е запознат с подробности по случая: „Ситуацията е доста сериозна, но колегите от Национална следствена служба, следователи и прокурори работят по тази тема и ще продължа да работя в интерес на децата ни.“/frognews.bg

Коментари

коментара