Бащата на Сашко разказва как се чувства детето през последните часове след спасяването си

Бащата на 12-годишния Александър от Перник – Александър Цветков сподели тази сутрин, че намереното по чудо дете след многодневна спасителна акция, е добре.

Единственото е, че повече спи, но по думите му, е нормално това, защото явно е доста изтощен и няма сили.

Цветков разказа, че детето е поискало баничка, бузките му вече са зачервени, което по думите му е добре.

Бащата разкри, че поддържа наистина контакт с майката и знае, че тя ще се прибере в България. Той призна, че не е познавал възможностите на сина си, щом толкова дни е оцелял. „Господ го пази явно“, каза Александър Цветков.

На спасителите на момчето бащата каза, че се прекланя пред тях.

„През тези 9 дни, докато траеше тази безпрецедентна операция, аз върнах вярата си в доброто. Всички се обединихме. Благодаря на кмета на Перник – това е най-невероятният кмет, който сме имали, на МВР. Бог е велик!“, завърши Александър Цветков.

12-годишният Александър, който беше 8 дни в неизвестност, ще остане още малко под наблюдение в „Пирогов“, а след това ще бъде изписан. Днес ще бъде настанен в нормална стая.

„Здравословното състояние на детето е добро. Това, което сме направили, отговаря на всички медицински стандарти. Сашко постоянно поддържа връзка с баща си“, коментираха специалистите в брифинг пред лечебното заведение.

„Няма някакви повреди, които да са пряка опасност за живота му или за здравето му. Възстановява се адекватно според основното му състояние. С него ще работят психолози, а разследващите ще си свършат работата“, коментираха още от „Пирогов“./БЛИЦ