Марш, Млеканов! Пълен позор е управлението на шефа на пернишкото МВР!

RICOH IMAGING

Пълен провал претърпява издирването на малкия Сашко в Перник. И крайно време е,независимо от развоя на разследването да се потърси отговорност. И тази отговорност се казва – Павел Млеканов, шефът на пернишката полиция. Прекият отговорен за това, че не можем вече почти седмица да намерим едно изчезнало дете в Перник.

Време е да преосмислим ценностите си. Партийни функционери или специалисти на място. 

Има постове, които стават за партийни назначения, но има постове, които трябва да бъдат заемани от професионалисти. Хора, които разбират какво и как правят. Аман от политически парашути, чийто заплати заплащаме освен с данъците си с животите си.

Шефът на пернишката полиция Млеканов се появи като политически инструмент между войната на Бойко Рашков и Румен Радев. Трябваше да бори престъпността. А всъщност да бъде стража на изборите, разбира се от „правилната страна“.

Млеканов имаше възможност да се покаже като полицай. Главен полицай на Перник. Не го направи. Не го направи с убийството в Делта Хил. Не го направи с бияча-прокурор, който се разхождаше с гривна навън. А преди това пребиваше и полицаи.  Не го направи и с малкия Сашко, който изчезна мистериозно в Перник.

Стигнахме дотам да опрем на врачки и екстрасенси, които да дадат някаква следа от изчезването на малкия Сашко. Съмненията около бащата, майката, бизнес партньори тепърва се разузнават. А се мина почти седмица. Изгубено време, в което детето може да е живо и да има нужда от помощта ни.

Млеканов мрази публичността. Ние живеем в невидение. МВР пази престъпността от прожекторите на публичността. Въпросите са много. Отговорите малко. Хората живеят в страх и ужас.  Добрият професионалист знае как да впрегне обществото в каузата, която изпълнява. Млеканов не е такъв. Той е една партийна грешка. Грешка, която плащаме освен с данъците си и с безценни животи!

Млеканов, работата не ти е в МВР Перник. Потърси си работа като пазач на някоя мандра. 

Млеканов, ти трябва да си по-умен, по-гъвкав, по-оборудван, по-бърз, по-аналитичен от престъпниците в Перник. Е, не си! Ти си вдъхновение за тях, а не страх! Не ставаш за главен полицай на перничани.  Милиционерската униформа, която обличаш пред важните хора на властта, не те прави по-голям полицай.

Този „полицейски шеф“ не може да опази и намери неподвижна голяма картина от Минна дирекция, която е в съседство на полицията, как очаквате да опази детето ви, родителите ви, вас самите, бизнеса ви?

Напусни, другарю Млеканов! Как охраняваш Перник? Ти и без това не си от тук. Не само, че не можеш да ни пазиш. Не можеш да ни намериш, когато имаме нужда. Не можеш да обясниш. А и изглеждаш така, че не знаеш по каква линия си тук и на този важен пост.

Помним изчезването на Мирослава

„За Перник“ е сайт на 17 години. Помним изчезналата Мирослава. Помним как полицията застави тогава медиите да не пишат за изчезването й в продължение на три дни. Нямаше Фейсбук, както днес. Уж, заради доброто на детето. Помним, че докато Мирослава я отвличаха, МВР беше на банкет. И не я откри. Затова не вярваме на „разследванията на тъмно“. Искаме хора, които разбират от работата си. А не партийни функционери с нелепи милиционерски униформи. Искаме РЕЗУЛТАТИ.

Р Е З У Л Т А Т И!

Млеканов, шефът на пернишката полиция, твоето управление на МВР Перник досега е ПОЗОР! 

Коментари

коментара