Топ криминалист за изчезналия Сашко: Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща

Притесняват ме обясненията на бащата, има нелогични неща в неговите действия, които може да са свързани с битието и състоянието му. Има забавяне на подаването на информация към органите на МВР от страната на бащата и близките на момчето. От психологическа гледна точка бащата твърде спокойно обяснява цялата ситуация, това би трябвало да се вземе предвид. Толкова дълъг период от време, ако детето не е приютено някъде, е най-вероятно да излезе с трагичен резултат„, заяви в „Денят започва“ криминалистът Ботьо Ботев.

По думите му при такава огромна организация би трябвало да се предполага, че детето не се е отдалечило много от мястото на изчезване.

„При такава обстановка е много трудно да се претърси всеки метър в планината. Не може да се каже, че едно изчезване е без никакви следи, въпросът е да се фиксират обстоятелствата, при които е изчезнало детето“, допълни Ботьо Ботев.

Той коментира, че гражданската реакция е спонтанна, което прави впечатление. Това е нещо изключително, тези хора заслужават благодарност, независимо от резултата, подчерта криминалистът.

„Фактът, че не се е стигнало до резултат не означава, че нещата не се вършат правилно и организирано“, каза още Ботьо Ботев и поясни, че не изключва всякакви версии.

Коментари

коментара