Полицейски показания върнали в ареста бияча от Перник, няма да мръдне оттам поне два месеца

Прокурорският син Васил Михайлов от Перник се връща в ареста. Показания на полицай, игнорирани от Районния съд, обърнаха решението на градския, и мярката „домашен арест“ беше отменена. Съдебната охрана скри Михайлов от обективите на камерите.

Васил Михайлов вече е в следствието на „Г. М. Димитров“. От блока в Перник до там беше докаран с бус.

А до връщането му в ареста се стигна, след като полицай от Перник съобщил, че видял на камери как Михайлов посетил заведение, докато е под домашен арест. Районният съд игнорирал показанията на полицая преди, защото под свидетелството на униформения не били сложени подписи.

А Михайлов говори пред медиите и сам заяви, че е излизал навън. От прокуратурата разчетоха това като демонстрация на неуважение.

„Не искам да коментирам прокуратурата, защото ми се струва, че прокуратурата поставя квалификации, които се разминават с действителността. Демонстрация, защото един 19-годишен младеж, след 4 месеца и половина в ареста, каза неща, които наистина не трябваше да ги каже, но така или иначе всичко е факт“, каза адвокат Велин Велинов.

Михайлов е обвинен, че е пребил двама души и е заплашил с убийство трети. Марияна Андонова е съпруга на един от битите и след задържането днес е по-спокойна.

„Най- накрая нещата, като че ли започват да се случват. Самият факт, че най-накрая и полицията е свидетелствала, че той е нарушавал мярката и е напускал дома си, че прокуратурата не се отказа да иска промяна на мярката, въпреки първоначалното решение на съда, и че съдът е решил, че не може да върви срещу други две институции, които казват, че се е случило, дава надежда, че нещата може и да се случат“, коментира Андонова.

Адвокатите на Михайлов ще могат да обжалват решението за задържане след 2 месеца.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев./ ON AIR Bulgaria

Коментари

коментара