Екшън в Минна дирекция Перник! НАП дава сградата на Областния управител, старите фирми не са готови да си ходят

Истински екшън се разиграва в сградата на Минна дирекция Перник днес, научи zaPernik.com. Старите ползватели на сградата са вътре и не са готови да си тръгнат, а служители на НАП, под чийто възбрана бе сградата на Минна дирекция досега, издават заповеди обекта да бъде изпразнен и във владение да влезе Областния управител на Перник Людмил Веселинов, който закупи сградата.

В момента Минна дирекция е публична държавна собственост, след проведен търг на НАП.  Тоест сградата вече на хората. Областният управител обаче няма право да остави старите ползватели – дирекцията на Мината в Перник, Общинска застрахователна компания, касата на ВиК и други фирми, които са ползвали Минна дирекция за търговски цели.

След като сградата бъде опразнена вече ще бъде използвана за нуждите на държавата. След това може да бъде пренарчетана и определени територии от нея да се отдадат на частници или на Община Перник, но това става след проведени процедури или търг.

Това изненада досегашните ползватели, които са се надявали да останат още известно време. Говори се за срок от една година. Това обаче е незаконно и няма как да се случи, обясняват от НАП и областта. Законът е категоричен, че при публична-държавна собственост, областния управител няма право да остави никой частник в сградата, без провеждането на нужните процедури, за които са нужни месеци и решения на Министерски съвет.

Днес, служители на НАП и комисия от Областната администрация на Перник влязоха в сградата.

Очакват се директорите на ВиК Перник и Топлофикация Перник да дойдат на място.

Очаквайте подробности!

Коментари

коментара